קורסים נבחרים
להלן רשימה חלקית של קורסם מייצגים הנלמדים בתואר ראשון בפקולטה להנדסה כימית בטכניון. רשימה זו מובאת כאן על מנת לתת "טעימה" מהתואר עבור מועמדים פוטנציאליים. לרשימה המלאה והמעודכנת יש לפנות לקטלוג הלימודים שלנו. הסטודנטים בפקולטה לומדים קורסים ברמה גבוהה בנושאי במתימטיקה, כימיה, ופיסיקה כהכנה לרכישת ידע וניסיון הנדסי. הרשימה שלהלן מתייחסת לקורסים ההנדסיים בלבד.
מבט על הנדסה כימית וביוכימית (054133): קורס בחירה שמוצע לסטודנטים בסמסטר הראשון ללימודיהם בפקולטה וחושף אותם למגוון נושאים מרתקים בהנדסה כימית וביוכימית המועברים על ידי מרצים מתחלפים (אין בחינה, רק חובת נוכחות).
מבוא להנדסה כימית וביוכימית (054135): זהו הקורס הראשון בהנדסה אותו לוקחים הסטודנטים שלנו לאחר שלמדו מקצועות כלליים כגון אלגברה ויסודות הכימיה. בקורס זה אנו מקנים לסטודנטים אופן חשיבה ונקודת מבט של מהנדסים. נתחיל בהגדרה נכונה של "מערכת", נבצע ניתוח של תהליכים כגון חומרים הנכנסים/יוצאים מהמערכת בריכוזים שונים, לקיחת ריאקציות כימיות בחשבון והשפעתן על תוצרי התהליך והאנרגיה המשתחררת/נבלעת בתהליך, היתרון בהשבת (סחרור) חלק מהתוצרים חזרה לתוך המערכת, ולבסוף התחשבות בשינויים בזמן (הצטברות חומר, או "מצב לא יציב").
עקרונות הנדסה כימית (054203, 054306): אלו שני קורסים מתקדמים בהבנה הנדסית של מערכות ותהליכים. קורסים אלו מלמדים אופנים שונים של מעבר חום (לדוגמא, בתנור הביתי יש אלמנט חימום שמקרין חום, אך עדיין מוסיפים מאוורר. מדוע?) ומעבר חומר, כמו גם משוואות זרימה.
תכן ריאקטורים כימים וביוכימיים (054419, 054409): אלו שני קורסים מתקדמים המלמדים כיצד התנאים הפיסיים משפיעים על התנהגות חומרים ריאקטיביים, וכיצד לתכנן מערכת על מנת לקבל תוצרים רצויים בעלי ערך.
מבוא לדינמיקה ובקרת תהליכים (054314): קורס זה מלמד את המהנדסים לעתיד כיצד לשלוט בתהליך, כיצד לבחור באופן חכם את הפרמטרים שלפיהם תבוצע הבקרה/השליטה על התהליך, וכיצד לגרום למערכות פיסיקליות להתנהג באופן שמשרת את התהליך הרצוי בצורה הטובה ביותר.
תיכון תהליכים (054416, 054410): אלו שני קורסים אינטגרטיביים (המסכמים את הכלים שנרכשו במהלך התואר). במסגרת זו מקבלים הסטודנטים בכל שנה פרוייקט שונה (לדוגמא, בשנים האחרונות הפרויקטים נגעו לתהליכים לייצור דלקים חלופיים נקיים). בקבוצות של שלשות הסטודנטים פותרים בעיות מורכבות מהעולם האמיתי תוך שימוש בשיטות וכלים מקורסים קודמים. בקורס השני בשרשרת קורסים זו, אנו לוקחים את שלוש הצעות הסטודנטים הטובות ביותר לפתרון הבעייה שהוגדרה, והסטודנטים מתחלקים מחדש לקבוצות גדולות יותר (הסטודנטים שהציעו את הפתרונות הטובים ביותר נשארים בקבוצה שלהם ומובילים את המשך פיתוח הרעיון). כל קבוצה הופכת להיות "חברת סטרט-אפ" פיקטיבית למשך סמסטר (עם מנכ"ל ושאר בעלי תפקידים מבין הסטודנטים), וממשיכה לפתח את הפתרון לבעיה. בהתאם למסורת של שנים בפקולטה שלנו, בסוף השנה מתקיימת תצוגה של הפתרונות השונים לבעיות מהעולם האמיתי אליה מוזמנים בכירים מהתעשייה הכימית והביוכימית בארץ (על מנת לחטוף את הסטודנטים לעבודה בחברות אמיתיות).
מחקר גמר (054406, 054407): אלו שני קורסי בחירה מומלצים הנלקחים בשנה ד' ומשלבים התנסות מחקרית באחת ממעבדות המחקר המובילות בפקולטה בהנחיית חברי הסגל והמשתלמים לתארים גבוהים. ניתן לבצע את מחקר הגמר גם בתעשייה בתיאום. במהלך התואר פתרתם שאלות / בעיות / תרגילים רבים מספור, אך עתה הגיע השלב לענות על שאלות פורצות דרך, להתנסות במחקר, וליצור קשרים חזקים יותר עם חברי הסגל ועם המשתלמים בפקולטה.
מעבדות הוראה מגוונות: בפקולטה ישנן מעבדות הוראה לסטודנטים בתואר ראשון הניתנות כקורסי חובה וכקורסי בחירה. ביניהן תמצאו את המעבדה להנדסת פולימרים המהווה בסיס לעבודה מחקרית / תעשייתית בתחום הנדסת הפולימרים בה לומדים על שיטות פלמור וצילוב, איפיון, ועיבוד פולימרים. במעבדה להנדסה כימית 1 ובמעבדה להנדסה כימית 2 מתורגלים עקרונות של תהליכי מעבר חום, זרימה, ריאקטורים, והפרדה שנלמדו בקורסים תיאורטיים. הסטודנטים מתנסים בעבודת צוות ובהפעלה של מערכות תעשייתיות בקנה מידה מעבדתי וניתוח התוצאות המתקבלות. במעבדה בתרמודינמיקה א' ובמעבדה בתרמודינמיקה ב' נלמדים נושאים כגון קיבול חום, גזים אידיאליים, הנקודה הקריטית של חומרים, משאבות חום, גזים ריאליים, והפרדת פאזות. במעבדה לתהליכי ממברנות מתנסים בתהליכי ממברנות שונים ומגוונים כגון: אוסמוזה הפוכה, אולטרא פילטרציה, מיקרופילטרציה, הפרדת גזים, ופראבפורציה. התנסות בתחומים אלו מהווה כלי חשוב הן בעבודה מחקרית והן בתעשייה.
קישור לסיור 360 ממעבדות ההוראה
ישנם קורסי בחירה רבים ומגוונים נוספים כפי שניתן לראות בקטלוג הלימודים.