בוגר הפקולטה שפיתח חלבוני חלב מהונדסים גנטית
25.11.2024
משרד הבריאות אישר את חלבון החלב של ImaginDairy, אחרי שבתחילת השנה קיבלה החברה אישור FDA ודיווחה על הקמת מפעל ייצור. החברה מפיקה חלבוני חלב מפטריות שהונדסו גנטית כך שיבטאו את חלבון החלב. הפטריות מוכנסות למכלי התססה, המהווים מעין חוות גידול ומייצרות את חלבון החלב לצד חומרים אחרים. החלבון מופק מתוך התערובת שנוצרה במכל ההתססה וניתן להוסיפו למוצרי מזון במקום חלבון המופק מחלב בעלי חיים. המטרה, אומרים בחברה, היא "לאפשר לחברות מזון לייצר מוצרים תחליפיים למוצרי חלב שמגיעים מחלב פרה, עם יתרונות מובהקים – ללא כולסטרול ולקטוז, לדוגמה, והם גם ידידותיים לסביבה". בוגר הטכניון ד"ר אייל אפרגן, בוגר הפקולטה להנדסה כימית ע"ש וולפסון, הוא מנכ"ל החברה ומייסד שותף.
צילום – מדור כלכליסט